近一个世纪以来, 新学院一直处于教育发展的前列,开展了多方面的社会研究和设计,探索不同的时代课题,从民主到城市化、科技、可持续发展,再到全球化研究。

在过去的15年里, 新学院发展极快,其艺术与设计研究、人文科学等专业在全美首屈一指,有近10000名本科生和研究生。新学院历来是纽约市艺术领域的代表,以将优秀的学术水平与市民参与相结合的创新计划而远近闻名。近年来,随着学校规模的壮大,超越了原有校区格林威治村的承载能力。为了有更多跨学科的空间,促进学校的发展,就要筹建大学中心了。大学中心占地375000平方英尺,在原有校区的基础上扩建。 大学中心共有16层,里面有工作室、实验室、跨学科教室、图书馆、9层高的宿舍,800人礼堂、咖啡馆́以及活动室。

大学中心改变了传统的大学环境。一般来说,学习、生活、餐饮、社交空间是划分建立的,而大学中心垂直设计了这些区域,使这些区域紧密相连,促进跨学科的学习和交流。整体的布局,不论内外,都很新颖。房间的设计很紧凑,墙体采用黄铜面板。中心位于第五大道和第14街的交叉口,创建了校区同周边城区的新联系。

一种新型的城市校园
大学中心里面,七层的校园中心占地230000平方英尺, 宿舍楼占地130000平方英尺,在垂直、水平的构建和校园道路的布局上都下了很大功夫。中心内设有30000平方英尺的学术区, 走廊的两边都有纵向天窗,室内的窗户是横向设计的,增强室内的采光效果。

交流和讨论的途径
双层楼梯是大学中心的关键设计,起到很关键的作用。垂直方向上,这种设计能承载更多的学生,方便学生去到任何一层。楼内的墙壁采用玻璃纤维混凝土面板, 学生们经常穿梭在各层楼梯上,不同学科的学生互动频繁,促进了跨学科交流。

学生和教师之间也进行很多正式、非正式的交流, 共同支持学校的学术活动。进行互动的地方很多,包括学生休息区、会议室、研究中心、咖啡馆́、工作室等。学校的电梯设置也很有序,能有效避免拥挤。电梯会根据使用峰值进行系统调节,在高峰时期,电梯会停在一层,四层和六层, 学生们通常会走楼梯。在非高峰时期, 电梯则所有层都停。

可持续发展和能源有效利用
新中心的设计部分尤为重视环保,已达到美国绿色建筑委员会的黄金认证。其绿色设计理念包括超高效LED灯、传感器、265千瓦的热电厂和耐用材料,实现了节能减排和可持续发展。楼内还配有先进的制冷设备和热循环系统,减少热能的消耗。楼上绿色环保的屋顶能有效缓解热岛效应。此外,雨水径流系统还能有效地处理雨水和污水。中心会举行现场培训活动,培养新一代的绿色建筑师。建筑、结构、机械和绿色建筑策略,这些设计元素会通过不同的作品展现出来。

活跃的设计特点
中心的楼梯是设计亮点,鼓励学生加强身体锻炼,多运动。天窗、走廊和活动区的光线都很好,方便步行。楼里还有自行车存放室, 同样是鼓励骑车, 强健体魄。前市长迈克尔·布隆伯格还将这栋楼作为“积极设计”的范例,倡导纽约市的反肥胖和健身计划。

学生资源
学校有600多名学生住宿,住在8-16层。居住环境便捷、舒适,配有公共休息室、工作室、健身器材、隔音的排练室、自习室、自行车存放室、收发室和洗衣房。大学中心有三个餐厅:一个在二楼有280个座位, 一个是7楼的图书馆咖啡厅́有80个座位,另一个就是礼堂附近能坐60人的咖啡馆́。

译者:筑龙网 Odette

From the architect. For nearly a century, The New School has been at the forefront of progressive education, with design and social research driving approaches to studying the issues of our time, from democracy and urbanization, to technology, sustainability, and globalization.

Over the past 15 years, The New School has built on this legacy to grow into a major degree-granting university, with nearly 10,000 undergraduate and graduate students. But, in recent years, as the school outgrew its longtime home in New York’s Greenwich Village and found its real estate holdings spread across the city, from the Financial District to the Upper West Side, this pedagogical model proved challenging to maintain without the physical plant to support it. The University Center both supports and furthers this model through its innovative design and responds to the school’s increasing demand for state-of-the-art, interdisciplinary spaces.

The University Center adds 375,000 square feet of academic and student space to The New School’s Greenwich Village campus. The 16-story center houses design studios, laboratories, interdisciplinary classrooms, the main university library, a nine-floor student residence, an 800-seat auditorium, a café, and flexible academic and social spaces for student activity.

Conceived as a campus within a building, the University Center transforms the traditional university environment. Rather than compartmentalize learning, living, dining, and socializing spaces, these functions are situated in a vertical configuration, creating strategic adjacencies and heightening the university’s commitment to interdisciplinary learning. Connections between classrooms, studios, library, cafés, auditorium, and student residences take the form of stacked staircases and “sky quads” that facilitate the chance encounters vital to the cultivation of discussion and debate at The New School.

This innovative interior organization is expressed in the exterior of the building. Tightly woven, purpose-built spaces clad in hand-finished brass shingles contrast with the open connective tissue of the stairs and quads visible through a glazed skin. The exterior mediates between the cast-iron facades of the Ladies’ Mile Historic District to the north and the brownstones of the Greenwich Village Historic District to the south and west. Located at the intersection of Fifth Avenue and 14th Street, the University Center broadcasts the experimental nature of the school’s new home, creating a dialogue between the campus community, the local neighborhood, and the city.

With its 230,000-square-foot, seven-story campus center (located in the building’s base) and 130,000-square-foot residential tower, the University Center reimagines the organizing elements of a traditional campus, from quads to classrooms and living quarters.Vertical, horizontal, and diagonal campus pathways work together to facilitate movement through the building, while increasing opportunities for interaction among students and faculty from across the university. Academic spaces are flexible and easily adaptable, and can be renovated or reconfigured with no impact on power, data, or lighting to meet changing needs.

Raw finishes and an exposed mechanical system further ensure flexibility in the academic spaces. To bring light into the 30,000-square-foot academic floor plates, clerestory windows line both walls of the main corridor. Horizontal windows and light shelves naturally illuminate classroom ceilings, reducing lighting loads.
The University Center’s system of double stairways plays a critical role in the life of the building; it works in conjunction with skip-stop elevators to move large numbers of students vertically through the building. Stacked one above the other, the fire stair is designed for quick circulation, while the broader, open “communicating stair” allows for travel between floors at a more leisurely pace. With faceted walls clad in glass-fiber-reinforced concrete panels, the high-use stairways are a place for chance meetings between students and faculty, and encourage social interaction and interdisciplinary exchange.

Circulation paths that weave vertically, horizontally and diagonally through the building lead into and activate sky quads—interactive spaces that also orient users due to their adjacency to stairways and corridors. Like the “local” and “express” stairs that link them, the sky quads are intended to perform as social spaces, promoting formal and informal encounters between students and faculty, as well as supporting academic and leisure activities. These interactive spaces include student lounge areas, student resource centers with adjacent meeting rooms, study areas, cafés, and pin up spaces for design studios.

To avoid crowded conditions and delays during class-change times in this vertical campus, peak elevator demand is mitigated through the combination of the intuitive system of stairways and a skip-stop elevator system. During peak times, the elevators stop at floors one, four, and six, and stairs are utilized to access the intermediate floors, while at off-peak times, the elevators stop at all floors.

A Commitment to Sustainability and Energy Efficiency
Designed to meet LEED Gold certification from the US Green Building Council, the University Center sets the New York City standard for green technology and building practices with super-efficient LED lights, occupancy sensors, a 265-kilowatt cogeneration plant, and sustainably sourced materials.

Envisioned as a model of energy efficiency, carbon reduction, and sustainability, the building anticipates 31 percent energy savings over a code- compliant school. Both passive and high-tech solutions increase energy efficiency. The envelope of the building is limited to 35 percent glass, which decreases solar heat gain while optimizing interior daylighting.

The shingled cladding shades the windows up to 20 percent during daylight hours. An ice-storage system, located in the second basement, uses electricity from the power grid during off-peak times to freeze water in a series of chambers; the ice melts during the day, reducing consumption during peak times. Heat recovery wheels recover heat from exhaust air and help heat supply air, saving energy. A green roof, funded in part by the New York City Department of Environmental Protection, mitigates the heat-island effect, as well as storm-water runoff, capturing water for both gray-and black-water treatment facilities in the building. Waterless urinals contribute to potable-water conservation. Composting is employed with an in-vessel composter in the cafeteria.

The building serves as a living element of the curriculum, providing on-site training to the next generation of green leaders to students in environmental studies, sustainability management, and urban design. Design elements that demonstrate architectural, structural, mechanical and green building strategies are visible through signage and working exhibits. Back-of-the-house systems have been transformed into instructional spaces for New School students and facilities staff, as well as for professional organizations and unions, who are expected to use the building for hands-on training.

A central stair is the principle design feature in the University Center—a focal point both inside and outside the building. These stairs are intended as the principal means of circulation through the building for the physically able. Through the use of clerestory windows in hallways and on the façade, the University Center provides for daylighting along paths of travel, and the design is organized to encourage walking between destinations, as well as spaces for social interaction. The building provides bike storage rooms and showers to encourage cycling, walking, and running between home and school. The building was recognized by Former Mayor Michael Bloomberg as a model of the successful implementation of the “active design” strategies that are part of New York City’s anti-obesity and health initiatives.



你也许也会喜欢